سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مشایی نامه 3 (مکتب ایران 3)

مشایی: ارز‌ش‌های انسانی و الهی یکی است

تاریخ خبر:4/5/89

خبرگزاری فارس: رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به اینکه ارزش‌های انسانی در ایران اسلامی بسیار پررنگ است، خاطرنشان کرد: ارز‌ش‌های انسانی و الهی در واقع یکی است و شناسایی یکی بدون دیگری معنا ندارد.

به گزارش خبرگزاری فارس از شوشتر، اسفندیار رحیم مشایی در جشن ملی سازه‌های آبی تاریخی شوشتر اظهار داشت: ملت ایران در تاریخ به دفاع از ارزش‌های انسانی شهره است و به این دلیل توحید و یکتا پرستی را در همه تاریخ با خود به یدک می‌کشد زیرا دفاع از ارزش‌های انسانی به نوعی دفاع از توحید و خداپرستی است. وی با اشاره به افتخارات تاریخی ملت ایران افزود: اگر ما به مدیریت جهانی انتقاد و اعتراض داریم دقیقا به خاطر چگونگی اجرای عدالت است. وی افزود: ایرانیان سهم به‌سزایی در تمدن تاریخ و فرهنگ جهان دارند و کشور ما یکی از اصلی‌ترین پایه‌گذاران تمدن بشری است و سهم بزرگی در تعالی بشری دارد و این موضوع را همه تاریخ‌شناسان و پژوهشگران تایید می‌کنند. رحیم مشایی اضافه کرد: ایرانیان همانگونه که تاریخ شهادت می‌دهد همواره بر حقیقت انسانیت، زندگی و اولوهیت واقف و دانا بودند. به گفته مشایی، ایرانیان به حقایقی برتر از لایه‌های اولیه زندگی اجتماعی دست یافته بودند که وجود زیورآلات و وسایل تزیینی نشانگر این واقعیت است این درحالی است که در بسیاری از جوامع هم‌عصر ایران، انسان‌ها در مقابل سنگ‌های بی‌جان قربانی می‌شدند. رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: تلاش برای شناخت جایگاه ایران اسلامی نیازمند پژوهش در تاریخ است. مشایی ساخت سازه‌های آبی در شوشتر با ویژگی‌های مهندسی و علمی را از دیگر جلوه‌های تمدن انسانی در ایران دانست و گفت: بر همین اساس، ملت ایران شایسته بازشناسی، علمی و تاریخی است. وی با اشاره به اینکه ارزش‌های انسانی در ایران اسلامی بسیار پررنگ است، خاطرنشان کرد: ارز‌ش‌های انسانی و الهی در واقع یکی است و شناسایی یکی بدون دیگری معنا ندارد. رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به لغو برده‌داری در ایران باستان توسط کوروش پادشاه ایران گفت: ارزش‌های والای ایرانیان باید به جهانیان بیش از گذشته شناسانده شود. وی با اشاره به اینکه کوروش کبیر در زمان تصرف بابل در منشوری که منتشر می‌کند برده‌داری را ممنوع اعلام کرده، گفت: ایرانیان پیش از تصرف بابل نیز برده‌داری نمی‌کردند ولی این اقدام از طرف کوروش تنها به دلیل این امر بوده که نویدی به جهانیان داشته باشد، در صورتی که در جایی دیگر از جهان مردم هنوز برده‌داری را تبلیغ می‌کرده و انسان قربانی می‌کردند. مشایی خاطر نشان کرد: هرچند انسان‌ها ابتدا با تشکیل اجتماعات بشری متفرق و پراکنده شدند اما به مرور زمان به وحدت و اتحاد روی آوردند و این نشانگر رشد عقل و بصیرت انسان‌ها و حرکت آنها به سمت کمال انسانی است و آینده هم از آن انسان‌های فهیم‌، بصیر و باحکمت و عشق است. رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: امروز جهانیان، آثار تاریخی و تمدن ایرانیان را ارج می‌نهند و حضور نمایندگانی از 20 کشور جهان در جشن سازه‌های آبی در شوشتر مؤید همین موضوع است.


+نوشته شده در شنبه 90/8/7ساعت 11:33 عصرتوسط شاهد | نظر
مشایی نامه 3(مکتب ایران 2)

سهم ایران در پایه‌گذاری تمدن اسلامی از مجموع ملت‌های عربی کم‌تر نیست

تاریخ خبر:4/12/87

خبرگزاری فارس: رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: سهم ایران در پایه‌گذاری تمدن و فرهنگ اسلامی از سهم مجموع ملت‌های عربی اگر بیشتر نباشد کمتر نیست.

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، اسفندیار رحیم مشایی صبح امروز در مراسم افتتاح موزه پروفسور سمیعی در مجموع فرهنگی - تاریخی سعد‌آباد که با حضور شرودر، صدراعظم سابق آلمان، سفیر آلمان و جمعی از مسئولان برگزار شد، اظهار داشت: در دوردست‌های تاریخ زمانی که هنوز بخش مهمی از بشر مدنیت را تجربه نکرده بودند در سرزمین ایران مدنیتی بر اساس ارزش‌های الهی وجود داشت، وقتی تاریخ ملت‌ها را جست و جو می‌کنیم اقتدار و شکوه ایرانی به گونه‌ای کم نظیر به چشم می‌خورد. وی در ادامه گفت: حقوق بشری به عنوان یک اصل مقوم زندگی اجتماعی در این سرزمین مورد توجه قرار گرفته است. ایرانیان وقتی با اسلام آشنا شدند در کنار ملت‌های عرب در توسعه اندیشه اسلامی نقش آفرین بودند. اگر چه خواستگاه دین اسلام سرزمین عرب است اما سهم ایرانیان در پایه‌گذاری تمدن و فرهنگ اسلامی از سهم مجموع ملت‌های عربی اگر بیشتر نباشد کمتر هم نیست. این‌ها همه نشانه‌های ظرفیت‌های بالای ملت ایران است. معاون رئیس جمهوری در ادامه گفت: امروز ایرانیان حرف همیشگی خود را می‌زنند و اصرار دارند که در جایگاه شایسته خودشان قرار بگیرند. یکی از اشکالات سه دهه گذشته که موجب مشکلات بزرگی برای ایرانیان شد دریافت نادرست برخی از افراد در دنیا از ایران و ایرانی بودن است. انقلاب ایران یک انقلاب بزرگ در بخش‌های فرهنگ و سیاست بود. پیام انقلاب تغییر شرایط ایران برای رسیدن به جایگاه شایسته برای ملت بوده است. چیزی که سال‌ها از ملت ایران ستانده شده بود. صلح در این سرزمین بسیار گرانبها و ارزشمند است. رحیم‌مشایی با بیان اینکه ایرانیان علی‌رغم تمام فشارها سه دهه را با استقامت طی کردند، گفت: نتیجه این استقامت این است که در حال حاضر ایران در بالاترین سطوح علمی در دنیا قرار گرفته و اصرار داریم که در این بالاترین سطوح حضور مستمر داشته باشیم. وی در ادامه با توجه به شرایط کنونی دنیا گفت: آنچه امروز اتفاق افتاده نیازمند آن است که چاره‌ای با مشارکت همه ملت‌ها اندیشیده شود دیگر یکی نمی‌تواند برای همه تصمیم بگیرد. ملت ایران تواناست و آمادگی دارد که سهم بزرگی به تناسب ظرفیت‌هایش در هم‌افزایی جهانی ایفا کند. ایرانیان اصرار دارند و ما این اصرار را ابلاغ می‌کنیم که در عرصه مشارکت‌های جهانی بیش از پیش حضور داشته باشیم. مشایی درباره شخصیت پروفسور سمیعی نیز یادآور شد: پروفسور سمیعی نماد ایران است ، سمیعی ایران تنها به یک جغرافیای خاص تعلق ندارد، انسان‌ها وقتی بزرگ می‌شوند مرزها را درمی‌نوردند.


+نوشته شده در جمعه 90/8/6ساعت 3:3 عصرتوسط شاهد | نظر
مشایی نامه 3 (مکتب ایران 1)

 

فردوسی نخستین طراح ناسیونالیسم شیعی ایرانی است        

       تاریخ خبر:26/2/87

خبرگزاری فارس: رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در پیامی به همایش روز جهانی فردوسی اعلام کرد:

می توان فردوسی را نخستین سازمان دهنده و طراح ناسیونالیسم شیعی در ایران لقب داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در مشهد، اسفندیار رحیم مشایی در پیامی که شب گذشته توسط رئیس سازمان میراث فرهنگیف صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی بر آرامگاه سخن سرای توس قرائت شد و بدون حضور مسئولیبن ملی و حتی استانی برگزار شد، افزود: ملی گرایی وی توام است با ارادت به ائمه اطهار و ولایت پذیری در اشعارش به سبب مقتضیات زمان، در حجاب داستان های کهن ایرانی پیچیده است. وی ادامه داد: فردوسی با تبحری ویژه به مسئله هدایت ولایی نیز پرداخته است که اگر به دقت به آن بنگریم آیین های ایرانی را متناسب با اعتقادات شیعی، به گونه ای که تیغ جابران بر جانش گزندی نرساند، به قالب شعر در آورده است. رحیم مشایی در پیام خود تصریح کرد: با این اوصاف اگر از مقابله جدی وی در برابر هجوم زبان عربی که در آن روزگار بدل به زبان علمی، دینی و پژوهشی ایرانیان شده بود صرف نظر کنیم و این واقعیت مسلم را بپذیریم که وی یگانه نگاهبان زبان فارسی در عصر عسرت بوده است، می توانیم او را یکی از مهمترین محافظان هویت ایرانی قلمداد کنیم . وی ادامه داد: براستی فردوسی را باید یکی از پاسداران بزرگ فرهنگ و میراث فرهنگی کشور دانست که با آفرینش حماسه عظیم خود تاریخ و فرهنگ گذشته را باز زنده سازی کرده است. رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور تصریح کرد: قرن هاست که اشعار فردوسی بی وقفه در کالبد اجتماعی مردم ایران روح شجاعت، شهامت و شهادت را دمیده است. به گفته رحیم مشایی، اشعار وی آیینه ای تمام نما از آیین های ایرانی، شیعی، وطن پرستی و جانبازی در راه وطن است؛ گرچه در این راه به تعدی و ظلم حکمای جاهل شیعه ستیز دچار گشت؛ به روزگاری که آوردن نام مولای متقیان عایدی جز مرگ نداشت، در جای جای اشعارش ارادت خود را به ایشان عیان می کند .


+نوشته شده در یکشنبه 90/8/1ساعت 7:31 عصرتوسط شاهد | نظر
مشایی نامه 3

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام دوستان.امیدوارم مطالب مربوط به موضوع:<مردم اسرائیل> مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

امروز قصد دارم وارد موضوع جدیدی بشوم که از مباحث پرحاشیه درباره آقای اسفندیار رحیم مشایی است.

(مکتب ایران)

همچون گذشته کلیه خبرهایی که مربوط به موضوع ایران و مشایی طی سالهای اخیر مطرح شده را روی وبلاگ قرار خواهم داد .

هیچگونه تحلیل شخصی نخواهم داشت و صرفا به درج خبر ، تاریخ انتشار و منبع آن میپردازم.  

یاعلی              


+نوشته شده در یکشنبه 90/8/1ساعت 12:12 صبحتوسط شاهد | نظر